Pages

Tuesday, January 19, 2010

Jom Join Nisa'


Assalamua'laikum dan salam ukhuwwah fillah buat semua pengunjung..Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan kepada yang Maha Esa kerana dengan limpah kurniaNYA, kita masih diizinkan untuk meneruskan kehidupan.. Alhamdulillah..Mungkin masih ramai diluar sana yang tidak mengetahui tentang Nisa'.. Pada hari ini, kami akan menerangkan kepada anda serba sedikit tentang Nisa'.

*****************

TENTANG NISA'
Kebajikan. Kemanusiaan. Kemasyarakatan.

NISA’ berhasrat untuk menjalin hubungan akrab dengan pelbagai pihak seperti kementerian, agensi kerajaan, media serta NGO dalam usaha NISA’ untuk berkhidmat kepada masyarakat.

MISI NISA
'NISA' berhasrat melahirkan generasi yang mengagungkan agama, mencintai ilmu & berakhlak mulia.Misi NISA' ini akan tercapai melalui program-program yang dirancang dengan teliti, disemai dengan kasih sayang, dan disampaikan dengan penuh keikhlasan.

KEAHLIAN NISA'
Terbuka kepada golongan wanita yang berusia antara 15 hingga 40 tahun.

LOGO DAN SLOGAN NISA

'Slogan NISA' ialah "Penghubung Generasi Muda" atau "Connecting Youth", menggambarkan kesungguhan NISA' untuk menyatukan generasi muda melalui pendekatan bersepadu dalam usaha meningkatkan kualiti kehidupan masyarakat.

Logo NISA' ini direka khusus bagi menggambarkan imej terkini dan perubahan NISA'.

Huruf "N" pada logo bukan sahaja melambangkan nama NISA', malahan ia membawa maksud "New" ataupun "Baru" dari sudut pendekatan dan idea baru untuk generasi muda.

Warna kelabu menggambarkan impian NISA' untuk menjadi sebuah organisasi profesional bagi golongan muda yang terbilang.

Warna ungu pula mewakili imej baru NISA' yang ceria, segar, serta 'loving and caring' terhadap generasi muda.

Latar belakang yang berbentuk bulatan menggambarkan matlamat NISA' yang ingin meningkatkan kualiti kehidupan masyarakat.

****************

Dikesempatan ini kami, Nisa' Putrajaya ingin mengajak anda semua, para muslimat/wanita yang berumur 15 hingga 40 tahun untuk menyertai Nisa'.. Anda boleh mendaftar sebagai ahli Nisa' dengan mengisi borang pendaftaran yang ada di sebelah kanan Blog ini... Pembayaran keahlian hanyalah RM5.00.. Isi borang dan kami akan menghubungi anda dalam masa yang terdekat, insya'ALLAH.

Kami menyediakan pelbagai aktiviti untuk pengisian kita bersama..

Jadi, apa tunggu lagi??
............JOM JOIN NISA'............Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Nisa' Connecting Youth.. =)